Η ιστορία μας

Αρχική » Η ιστορία μας

1973

Ο Γεώργιος Σακοράφας έχοντας ως όραμα την δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μεταφορών, ξεκινά με έδρα την Αθήνα, την διακίνηση εμπορευμάτων για επιχειρήσεις και ιδιώτες στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

1988

H νέα γενιά αναλαμβάνει τα ηνία με κυρίαρχο στόχο, την περαιτέρω γεωγραφική διεύρυνση του δικτύου, την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής και την χρήση προηγμένων συστημάτων μεταφοράς.

1995

H επιχείρηση επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Θεσσαλία και την Άμφισσα.
Το όνειρο για μια επιτυχημένη πορεία παίρνει σάρκα κι οστά κι η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς.

Η ποιότητα στη μεταφορά, η άριστη παράδοση των προϊόντων κι η συνέπεια στους χρόνους κάνουν την Σακοράφας πρώτη επιλογή.

2003

Το δίκτυο διευρύνεται ακόμα περισσότερο μετά την απορρόφηση της μεταφορικής Χαλβατζής ΑΕ, όπου η δραστηριότητα της επιχείρησης επεκτείνεται σε όλη την Μακεδονία και τη Θράκη. Έτσι, το 2004  ιδρύεται η Σακοράφας Α.Ε.

2007

Ένα νέο σταθμό στην ήδη αναπτυσσόμενη πορεία της Σακοράφας Α.Ε. , αποτελεί η συμμετοχή της, στην δημιουργία μια εταιρείας logistics.

Η Metron Logistics Α.Ε. ιδρύεται με στόχο την δημιουργία ενός καθετοποιημέμου ομίλου μεταφορών, όπου μέσα από το ιδιόκτητο στόλο, το χαμηλό κόστος και την παροχή ολοκληρωμένων και ευέλικτων λύσεων μεταφοράς,  μετατρέπει τις ανάγκες Logistics σε πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

2013

Δημιουργία υποκαταστήματος στα Τρίκαλα, για την ενίσχυση του δικτύου διανομών στην Θεσσαλία.

2018

Συμμετοχή της εταιρείας στην ίδρυση της M.C.L. AE (Macedonia Cargo & Logistics) στην Θεσσαλονίκη.
Η στρατηγική αυτή κίνηση, οδηγεί στην  ενίσχυση του δικτύου διανομών και αποθηκεύσεων στην Βόρειο Ελλάδα και στοχεύει, στην δημιουργία και ενδυνάμωση ενός αυτόνομου πόλου συγκέντρωσης υπηρεσιών 4th Party Logistics, ικανή να καλύψει τις ανάγκες της Βορείου Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της επικράτειας, συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με την υπόλοιπη Ευρώπη

ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ Α.Ε.

Σήμερα η ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ Α.Ε. διαθέτει αποθήκες διακίνησης εμπορευμάτων στο Βοτανικό και τα Τρίκαλα. Πενήντα και πλέον άτομα απαρτίζουν το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, διαθέτει περισσότερους από 30 αποκλειστικούς αντιπροσώπους στους 38 νομούς που δραστηριοποιείται και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών.

Πνευματικά Δικαιώματα SAKORAFAS (C) 2019 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι και Προϋποθέσεις WEBSITE BY CLICKMEDIA